De Fay and Jay’s Menukaart

Chef Jay serveert een trendy keuken van dagverse vis, vlees & veggie gerechten, waarbij kwalitatieve ingrediënten en pure smaken de basis vormen van onze keuken. Bij Fay and Jay’s koken we nog steeds à la minute, alsook ons brood bakken we dagelijks vers af. Daarnaast is er ook de ideale combinatie met een prachtige selectie van kwalitatieve wijnen. Neem gerust een kijkje naar de menukaart met enkele sfeerfoto’s om uw honger aan te wakkeren! Tijd om uw gerecht te selecteren voor een heerlijk diner bij Restaurant Fay and Jay’s!

Voorgerechten

Bisque d'Homard €9.00

Kreeftensoep afgewerkt met grijze garnalen, room & cognac

Black Tiger Fay & Jay's €17.00

Black Tiger in getomateerde curryroomsaus van de chef

Black Tiger Met Look €17.00

Black Tiger in een lookmarinade van de chef

Koppeltje Kaaskroketjes €12.00

Ambachtelijke kaaskroketten met een zuiders slaatje

Koppeltje. Garnaalkroketjes €16.00

Ambachtelijke garnaalkroketten met een zuiders slaatje

Duo Van Kaas & Garnaal €14.00

Ambachtelijk kaas- & garnaalkroketje met een zuiders slaatje

Carpaccio Secreto n°7 €18.00

Carpaccio van Rubia Gallega dat 7 weken gedroogd, gerijpt en gemarineerd werd in een mix van 7 geheime kruiden

Hoofdgerechten

Belgische Wit Blauw €22.50

Premium steak uit onze eigen Waaslandse polders, gevoed met granen en Luzern.
Bakwijze: bleu chaud – saignant – a point – met bijgerecht naar keuze

Black Aberdeen €35.00

Filet Pur, opgegroeid in de ruwe en regenachtige weilanden ten zuiden van de Schotse Highlands. Dieprode kleur, sterk gemarmerd, sappig en vol van smaak. Bakwijze: bleu chaud – saignant – a point – met bijgerecht naar keuze

F&J's Burger €19.00

Black Aberdeen burger tussen een overheerlijk burgerbroodje met cheddarkaas, uienkonfijt, hamburgersaus, heerlijke groentjes met frietjes en mayonaise

Lamsfilet met honing, tijm & mosterd €25.00

Gegrilde filet van lam met knapperig groentenboeket en een sausje van honing, tijm & mosterd. Bakwijze: Rosé – met bijgerecht naar keuze

Paardensteak €28.00

Filet van het paard, een voedzaam, zeer smaakvol en geliefd streekgerecht. Bakwijze: bleu chaud – saignant – a point – met bijgerecht naar keuze

Carpaccio Secreto n°7 met zuiderse pasta €24.00

Carpaccio van Rubia Gallega dat 7 weken gedroogd, gerijpt & gemarineerd werd in een mix van 7 geheime kruiden met zuiderse pasta, rucola, parmezaan, zongedroogde kerstomaat en pijnboompitten

Zuiderse Vol-Au-Vent €22.00

Een culinaire a la minute vol-au-vent met filet malse hoevekip, olijven, een brunoise-sausje van zuiderse groenten en kruiden.

Gegrilde Tonijn Steak €30.00

Bakwijze: bleu – gegrilde filet van sashimi tonijn met knapperig groentenboeket – bijgerecht naar keuze

Toscaanse Zeebaars €23.50

Op vel gebakken zeebaars met olijven, zongedr. kerstomaatjes en toscaanse saus – bijgerecht naar keuze

Gebakken Zeetong €31.00

Gebakken zeetong met zuiders kruidenboek en een tartaarsaus van de chef – bijgerecht naar keuze

Black Tiger Look €24.00

Black Tigers in een lookmarinade van de chef – bijgerecht naar keuze.

Black Tiger F&J's €24.00

Black Tigers met een trio van paprika en rode ui in een getomateerde curryroomsaus met cognac

Gegrilde Zalm Steak €21.00

Gegrilde zalmfilet met knapperig groentenboeket – bijgerecht naar keuze

Ravioli Spinazie Ricotta €17.00

Verse ravioli van spinazie en ricotta met een kruidige tomatenroomsaus van de chef

Veggielicious €18.00

Pasta met een variatie aan groentjes, een groene basilicum pesto van de chef, parmezaan en rucola

Desserten

Tiramisu F&J's €9,50

Tiramisu met een F&J’s twist. biscuit, mascarpone, koffie en amandellikeur met een crumble van chocolade, bosvruchten en coulis van kersen

Sabayon F&J’s €11.00

Sabayon met een F&J’s twist. Op basis van grand marnier, een coulis van kersen en vanille ijs.

Panna Cotta Mango €9.00

Panna Cotta afgewerkt met een coulis van mango, frambozen & verse munt

Panna Cotta Bosvruchten €9.00

Panna Cotta afgewerkt met een coulis van bosvruchten en rood fruit

Creme Brulee Met Rode Vruchten €9.00

Vanilleroom met gekarameliseerde rietsuiker en rode vruchten

Bresilienne €9.00

Vanille ijs met brésiliennenootjes, karamelsaus en slagroom

Crispy Dame Blanche €10.00

Vanille ijs met chocolade crispy’s, warme chocoladesaus van zwarte callebaut chocolade en slagroom